Kasvit

Rekisteri-tunnus

Jalostaja

Kuvi

Abies balsamea

palsamipihta

'' FinE®

Palsamipihta kasvaa luontaisena Pohjois-Amerikan itä- ja keskiosissa. Se on melko kestävä ja sitä on käytetty koristepuuna eri puolilla Suomea. Palsamipihta risteytyy helposti mm. siperianpihdan kanssa. Siemen on kerätty metsiköstä (PH 292), joka sijaitsee etäällä muista pihtaviljelmistä.

Lue lisää »

PH 292

Kuvi

Abies koreana

koreanpihta

'' FinE®

Koreanpihta kasvaa luontaisena Koreassa, korkealla vuoristossa. Se menestyy ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa. Koreanpihta on hidaskasvuinen, koristeellinen puu, joka kukkii ja tekee käpyjä jo pienenä puuna. Siemen on kerätty Solböleen vuonna 1983 istutetusta viljelmästä (SB 441).

Lue lisää »

SB 441

Kuvi

Abies lasiocarpa

lännenpihta

'' FinE®

Lännenpihta kasvaa luontaisena Meksikon rajoilta Alaskaan, korkeiden alueiden metsänrajapuuna. Siitä on tullut suosittu koriste- ja joulupuu ja se on kestävä suuressa osassa maata. Br. Columbian alkuperä on menestynyt hyvin Rovaniemellä saakka. Punkaharjulle vuonna 1938 istutetun metsikön (PH 353) puiden keskipituus oli 64 -vuotiaana 21 m.

Lue lisää »

PH 353

Kuvi

Abies lasiocarpa

lännenpihta

'' FinE®

Lännenpihta kasvaa luontaisena Meksikon rajoilta Alaskaan, korkeiden alueiden metsänrajapuuna. Siitä on tullut suosittu koriste- ja joulupuu ja se on kestävä suuressa osassa maata. Washingtonin alkuperä on huomattavasti hidaskasvuisempi kuin Br. Columbian alkuperä. Punkaharjulle vuonna 1938 istutetun metsikön (PH 354) puiden keskipituus oli 64 -vuotiaana 12 m.

Lue lisää »

PH 354

Kuvi

Abies sibirica

siperianpihta

'' FinE®

Siperianpihta on Siperian taigametsien puulaji. Se menestyy koko Suomessa ja on ollut pitkään suosittu koristepuu. Siemen on kerätty Punkaharjulle vuonna 1896 istutetusta metsiköstä (PH 45).

Lue lisää »

PH 45

Kuvi

Picea mariana

mustakuusi

'' FinE®

Mustakuusi kasvaa luontaisena laajalla alueella Kanadassa. Se menestyy Lappia myöten. Tiheän ja säännöllisen latvuksen takia mustakuusi sopii koristepuuksi ja sitä viljellään myös joulupuuksi. Siemen on kerätty Punkaharjulle vuonna 1932 istutetusta viljelmästä (PH 199). Itävyys vuonna 2014: 91% (21 vrk). Tuhannen siemenen paino: 1,3 g

Lue lisää »

PH 199