Jos tilauslomakkeen lähettämisessä tulee error näkyviin, voit tehdä tilauksesi suoraan sähköpostitse: taimistoviljelijat@puutarhaliitto.fi

Kirjoita viestiin haluamasi julkaisut, niiden kappalemäärät sekä toimitusosoite. Ilmoita myös kännykkänumero, johon postin ilmoitus paketin saapumisesta lähetetään.Tarvittaessa ilmoita erillinen laskutusosoite ja viitetiedot. Pahoittelemme tilauslomakkeen toimintahäiriöitä. 

Viheralueiden perennat Hoitokortisto

Taimistoviljelijöiltä on valmistunut uusi julkaisu ammattilaisille perennoista Sirkka Juhanojan kirjoittama Viheralueiden perennojen Hoitokortisto on tarkoitettu viheralueiden rakentajille ja hoitajille työmailla mukana kuljetettavaksi. Siitä on vaivatonta tarkistaa istutusten perennojen hoito-ohjeet. Kortisto palvelee myös perennaistutusten suunnittelijoita.

Hoitokortisto on painettu kosteutta ja likaa hylkivälle materiaalille, joten se sopii A6-kokoisena ja reisitaskumallisena mainiosti vaativiinkin työoloihin. Selailua helpottaa kierrelankasidonta. Hoitokortistossa esitellään 96 parhaiten viheralueille sopivaa perennaa kukin omalla lehdellään, mikä helpottaa ja nopeuttaa halutun kasvin löytymistä.

Hoitokorteissa esiteltävät kasvit ovat olleet kenttäkokeissa eri puolilla maata MTT:n hankkeessa ”Julkisten alueiden perennakasvustojen perustamis- ja hoitotekniikat sekä kestävien perennojen valinta 2005-2011”. Esiteltävät lajit ja lajikkeet on kokeiden tulosten perusteella valittu suositeltaviksi julkisille viheralueille. Valinta on tehty aineistosta, jossa oli yli 200 lajia, näistä lisäksi yhteensä yli 300 lajiketta ja viljelykantaa. Kortiston aineisto sisältää kuitenkin vain osan tarjolla olevasta perennavalikoimasta.

Kasvien korkeus ja kukinta-aika on pääosin ilmoitettu Etelä-Suomessa tehtyjen havaintojen perusteella. Jos tieto on myös Pohjois-Suomesta, se on mainittu erikseen.

Hoitokortiston ohjehinta on 22 euroa (sis. alv 10 %). Julkaisua voi tilata Taimistoviljelijöiltä taimistoviljelijat@puutarhaliitto.fi Hintaan lisätään painon mukaiset toimituskulut.

Puuvartisten taimitarhakasvien tuholaiset – Kenttäopas

Nyt on tarjolla helpotusta puuvartisten taimitarhakasvien tuholaisten tunnistukseen ja torjuntatoimien ajoitukseen. Oppaassa kuvataan tuholaiset ja niiden aiheuttamat vioitukset havainnollisten tekstien ja kuvien avulla. Tuholaisten elinkierron kuvaus auttaa tarkkailemaan kasveja oikeaan aikaan ja ajoittamaan mahdolliset torjuntatoimet oikein.

Puuvartisten taimitarhakasvien tuholaiset – kenttäopas on tarkoitettu taimitarhaviljelyn ja koko viheralan käyttöön. Koska kotimaiset puulajit ovat tärkeitä viherrakentamisen kasveja, löytyy oppaasta apu myös metsätuholaisten tunnistukseen. A5-kokoisen kierreselkäisen oppaan 104 sivua on käsitelty vettä ja likaa hylkiviksi, joten nimensä mukaisesti kenttäopas soveltuu aktiiviseen työmaakäyttöön. Siis juuri sinne, missä tuholaisten tunnistaminen on tärkeintä. Oppaassa on esitelty yli sata tuholaista ja tärkeimmät petohyönteiset.

Oppaan eläimet ovat ryhmitelty karkeasti niiden tekemän vioituksen kohteen mukaan, eivätkä ne siksi noudata täydellistä taksonomista järjestystä.

Opas on tarkoitettu alan ammattilaisten, opiskelijoiden ja harrastajien käyttöön helpottamaan kasveissa näkyvien vioitusten ja hyönteisten tunnistusta sekä avuksi tukemaan toimenpiteisiin liittyvää päätöksentekoa kenttäolosuhteissa. Opas sopii hyvin myös uusien taimisto- ja vihertyöntekijöiden perehdytykseen antamaan perustietoa ja suuntaa työn lomassa havaittavien hyönteisten tunnistamiseen.

Kenttäoppaan on tehnyt Toni Valo Hämeen Ammattikorkeakoulun puutarha-alan koulutusohjelman opinnäytetyönä Taimistoviljelijät ry:lle.

Puuvartisten taimitarhakasvien tuholaiset – Kenttäoppaan on julkaissut Taimistoviljelijät ry. Oppaan ohjehinta on 24 € (sis. alv 10 %) Hintaan lisätään toimituskulut. Opasta voi tilata: taimistoviljelijat@puutarhaliitto.fi

Pikkupihaopas

Taajamien kotipihat ovat alaltaan pieniä. Jotta asukkaat voivat hyödyntää alueensa mahdollisimman tehokkaasti piha tulee suunnitella huolellisesti. Tässä oppaassa esitellään kahdeksan pikkupihaa eri puolilta Suomea. Puutarhojen suunnitelmat ovat Viheraluesuunnittelijat ry:n yrittäjien käsialaa. Lisäksi esitellään suositeltavimmat pienille pihoille sopivat perennat, pensaat, puut ja köynnökset.

Opas on tehty Viheraluesuunnittelijoiden, Taimistoviljelijöiden ja Kotipuutarha-lehden yhteistyönä. Kirjoittajat Ella Räty ja Maija Stenman. 52 sivua, koko leveä A4 (22 x 29,7 cm).

Hinta 17 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 7 euroa/kpl. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Kotipihan marjat ja hedelmät

Noin 100 kotipuutarhan monivuotista hyötykasvilajiketta. Mukaan mahtuu myös marjaerikoisuuksia, jotka kestävät Suomen ankaraa ilmastoa. 36 sivua, koko A4.

Hinta 6,1 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 3,70 euroa/kpl. Täysiä laatikoita tilattaessa hinta on 3,10 euroa/kpl. Laatikossa on 150 kpl oppaita. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Suomalaiset perinneperennat

Maassamme jopa vuosisatojen ajan kasvatetut perennat ovat erityisen kestäviä puutarhan peruskasveja. Monet niistä ovat samalla alkuperäisiä luonnonkasvejamme. Uusin kotipuutarhurin oppaamme on tehty yhdessä Kotipuutarha-lehden ja Marttojen kanssa. 52 sivua, koko leveä A4 (22 x 29,7 cm).
Hinta 17 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 10,2 euroa/kpl. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Kotipihan ruusut

140 yleisintä pensas-, ryhmä- ja köynnösruusua. Pensasruusut on ryhmitelty alku- ja loppukesällä kukkiviin sekä jatkuvasti kukkiviin lajikkeisiin. Ryhmäruusuihin sisältyvät terttu-, jalo- ja peittoruusut sekä kestävät kanadalaiset ryhmäruusut. Kustakin pensaasta kerrotaan kukintaviikot, korkeus, kasvupaikkavaatimukset ja menestymisvyöhykkeet. Lisäksi annetaan selkeät ohjeet kasvupaikan perustamiseen, istuttamiseen ja hoitoon. Noin 140 kuvaa ja piirrosta. 36 sivua, koko A4.

Hinta 6,1 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 3,70 euroa/kpl. Täysiä laatikoita tilattaessa hinta on 3,10 euroa/kpl. Laatikossa on 120 kpl oppaita. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Nurmikko-opas

Oikein suunniteltu, rakennettu ja hoidettu nurmikko on pihanomistajan ylpeydenaihe ja pihan vihreä matto. Viheraluesuunnittelija Hanna Hentisen kirjoittamassa oppaassa kerrotaan, miten nurmikko perustetaan ja hoidetaan sekä millä keinoilla hoitotöitä voidaan vähentää ja mitä vaihtoehtoja nurmikolle on. Opas on runsaasti kuvitettu. Oppaan on kustantanut Viheraluerakentajat ry. 36 sivua, koko A4.

Hinta 6,1 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 3,70 euroa/kpl. Täysiä laatikoita tilattaessa hinta on 3,10 euroa/kpl. Laatikossa on 140 kpl oppaita. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Viheralueiden puut ja pensaat

Uudistettuun kirjaan on lisätty tärkeimmät köynnökset. Puutarha-alan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kasviharrastajille tehdyssä kirjassa esitellään noin 600 avomaalla menestyvää koristekasvia. Kasveista selostetaan muun muassa niiden korkeus ja leveys, kukinta-aika, leviämistapa ja uusiutumiskyky. Myös yhdistyksen kokoamat menestymisvyöhykekyselyiden tulokset esitellään. Mukana kasvien tieteelliset nimet sekä suomen- ja ruotsinkieliset nimet. Taulukoista löydät lajeja eri kasvupaikkoihin ja käyttötarkoituksiin. Värikuvien liäsksi noin 100 lajikkeen mustavalkoiset habituspiirrokset. 224 sivua, koko A4.

Hinta 50 euroa. Kun tilaat 5–9 kpl kirjoja, hinta on 46 euroa/kpl. Kun tilaus on vähintään 10 kpl, hinta on 41 euroa/kpl. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Leikkausopas

Monivuotisten puutarhakasvien Leikkausopas sisältää yleisimpien puu-, pensas- ja köynnöslajien yksinkertaiset, piirroskuvilla selvennetyt leikkausohjeet. Oppaassa kerrotaan miksi, milloin ja miten lehti-, havu- ja hedelmäpuita leikataan. Myös kesävihannat ja ainavihannat pensaat sekä marjapensaat, ryhmäruusut ja erilaiset köynnökset käsitellään omilla aukeamillaan. 36 sivua, koko A4.

Hinta 6,1 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 3,70 euroa/kpl. Täysiä laatikoita tilattaessa hinta on 3,10 euroa/kpl. Laatikossa on 140 kpl oppaita. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Istutusopas

Monivuotisten puutarhakasvien Istutusopas sisältää seuraavien kasviryhmien perusteelliset istutusohjeet: lehti-, havu- ja hedelmäpuut; kesävihannat ja ainavihannat pensaat; marjapensaat, mansikka, mesimarja ym. erikoismarjat; ryhmäruusut, köynnökset, perennat sekä sipuli- ja mukulakasvit.

Opas sisältää myös pihasuunnitteluun kuuluvat asiat, kasvupaikan kunnostuksen – erityisesti kasvualustan parantamisen sekä taimityypit ja kasvien hoidon istutuksen jälkeen. Opas on tehty yhteistyössä Viheraluesuunnittelijat ry:n kanssa. 36 sivua, koko A4.

Hinta 6,1 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 3,70 euroa/kpl. Täysiä laatikoita tilattaessa hinta on 3,10 euroa/kpl. Laatikossa on 130 kpl oppaita. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Kasvata herkkuja palstalla, pihalla ja parvekkeella

Kuinka hyötytarha perustetaan? Kuinka vihanneksia, marjakasveja ja hedelmäpuita hoidetaan, jotta saat niistä runsaan sadon? Näihin kysymyksiin vastaa uusi kotipuutarhurin opas "Kasvata herkkuja". Kirja on tehty yhdessä Kotipuutarha-lehden ja Marttojen kanssa. Löydät kirjasta myös tiedot yleisimmistä hedelmäpuu- ja marjakasvilajikkeista. 52 sivua, koko leveä A4 (22 x 29,7 cm).

Hinta 15 euroa. Kun tilaus on vähintään 10 kpl, hinta on 9 euroa/kpl. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Kotipihan lehtipuut

Noin 100 kesävihantaa puulajiketta: isot ja pienet lajit, riippa- ja pilaripuut, koristeelliset hedelmä- ja marjapuut sekä yksirunkoiset pensaat. Tiedoissa kerrotaan mm. kasvupaikkavaatimukset, korkeus ja leveys sekä suositeltava istutusväli. 

Oppaassa selostetaan puiden istutus, leikkaus ja muu hoito. Taulukoista löydät eri kasvupaikoille sopivat lajit. Mukana puiden ruotsinkieliset nimet. 36 sivua, koko A4.

Hinta 6,1 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 3,70 euroa/kpl. Täysiä laatikoita tilattaessa hinta on 3,10 euroa/kpl. Laatikossa on 120 kpl oppaita. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut

Kotipihan köynnökset

Noin 100 moni- ja yksivuotisen köynnöslajikkeen kuvaukset värikuvien kera, istutus- ja hoito-ohjeet sekä vinkkejä köynnösten käytöstä. Yksivuotisten köynnösten esikasvatus sisältyy ohjeisiin. Oppaan pääpaino on monivuotisissa lajikkeissa, joihin kuuluvat mm. suositut kärhöt ja kestävimmät köynnösten tapaan kasvatettavat ruusut. 36 sivua, koko A4.

Hinta 6,1 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 3,70 euroa/kpl. Täysiä laatikoita tilattaessa hinta on 3,10 euroa/kpl. Laatikossa on 145 kpl oppaita. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Kotipihan havukasvit

Opas antaa perustiedot 140 havupuusta ja -pensaasta. Lajikkeista kerrotaan olennaisin tieto: kasvupaikka, menestymisvyöhykkeet, korkeus ja leveys, kasvutapa ja neulasten väri. Taulukoista löydät nopeasti vaikkapa matalan havupensaan varjoisalle kasvupaikalle. Noin 140 kuvaa ja piirrosta. 36 sivua, koko A4.

Hinta 6,1 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 3,70 euroa/kpl. Täysiä laatikoita tilattaessa hinta on 3,10 euroa/kpl. Laatikossa on 120 kpl oppaita. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Pihan peruskorjaus ja rakentaminen

Opas kotipihan omatoimiseen peruskorjaamiseen ja rakentamiseen. Kirja soveltuu myös viheralan opiskelijoille – uudistettu painos noudattaa uusimpia rakentamistapasuosituksia. Se sisältää rakennusprosessin suunnittelusta toteutukseen: pohjamaan muotoilu ja kuivatus, kasvualusta, katteet, rajaukset, pihan päällysteet, nurmikon ja kasvien käsittely. Muurien, portaiden, aitojen ja vesialtaiden korjaus ja rakentaminen sisältyvät myös oppaaseen. Selkeät rakennepiirrokset ja värikuvat kotimaisilta työmailta. 68 sivua, koko A4.

Hinta 10,60 euroa. Vähintään 10 kappaleen tilaukset 6,40 euroa/kpl. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Perennaohje

A5-kokoinen, 8-sivuinen vihkonen jaettavaksi taimia ostaville asiakkaille. Perennaryhmän perustaminen ja tärkeimmät hoito-ohjeet. Malliryhmiä viiteen erilaiseen kasvupaikkaan, joita ovat kuiva, kostea, aurinkoinen, puolivarjoinen ja varjoinen.

Nipussa 100 kpl. Hinta 1–10 nippua (100–1000 kpl) 17,2 euroa/nippu, 11–20 nippua (1100–2000 kpl) 15,2 euroa/nippu, yli 20 nippua (yli 2000 kpl) 13,2 euroa/nippu. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Istutusohje

A5-kokoinen, 8-sivuinen vihkonen jaettavaksi taimien ostajille. Sisältää kasvupaikan perustamisohjeet sekä monivuotisten kasvien – pensaat, perennat, puut, hedelmäpuut, ryhmäruusut, köynnökset, marjapensaat – istutusohjeet. Löytyy myös ruotsiksi ja venäjäksi.

Nipussa 100 kpl. Hinta 1–10 nippua (100–1000 kpl) 17,2 euroa/nippu, 11–20 nippua (1100–2000 kpl) 15,2 euroa/nippu, yli 20 nippua (yli 2000 kpl) 13,2 euroa/nippu. Hinnat sisältävät alv 10 %. Tilaukseen lisätään toimituskulut.

Kasvitaudit viheralueilla UUTUUS!

Kasvitaudit viheralueilla – puut, pensaat, perennat, ryhmäkasvit, sipulikasvit ja nurmikot

Taimistoviljelijät ry:n julkaisemaan Kasvitaudit viheralueilla – kirjaan on koottu keskeisimmät maassamme viheralueilla esiintyvät kasvitaudit, joita voi löytyä puilla, pensailla, perennoilla, ryhmäkasveilla, sipulikasveilla ja nurmikoilla. Lisäksi kuvataan karanteeni- ja laatutaudit, joista meillä ei vielä kaikkia onneksi ole havaittu. Laajan kansainvälisen kasvikaupan vuoksi nekin on syytä tunnistaa. Kirjassa kasvitaudit käsitellään tautiryhmittäin yleisesti sekä kasvilajeittain. Tautien tunnistaminen on välttämätön edellytys onnistuneelle ja tarpeenmukaiselle torjunnalle.

Hyvä kasvinterveys on keskeinen perusta kestävälle ja toimivalle viheralueelle. Tämä kirja on tarkoitettu viljelijöille, puutarhakaupalle sekä koko viheralan ammattikunnalle suunnittelijoista kunnossapitoon. Kasvitautikirjan kupeeseen sopii Taimistoviljelijöiden julkaisema Puuvartisten taimitarhakasvien tuholaiset -kenttäopas täydentämään kasvintuhoojatietämystä.

Kasvitaudit aiheuttavat viheralueilla joskus merkittäviäkin vahinkoja. Lisäksi ilmaston lämpenemisen ja runsaan kansainvälisen kasvikaupan myötä meille on kotoutumassa aivan uusia tauteja. Tämä lisää huomattavasti tarvetta parantaa kasvitautien oireiden ja tuhojen tunnistamista, mikä on ehdoton edellytys tarpeenmukaiselle torjunnalle ja ennaltaehkäisylle sekä leviämisen estämiselle.

Käytettävä kasvivalikoima viheralueilla on erittäin laaja, mikä lisää tuntuvasti haasteita viheralalla työskenteleville. Tämän kirjan valmistuminen tuo helpotusta tähän tilanteeseen. Suurin kiitos siitä kuuluu Päivi Parikalle, jonka pitkä ura viheralueiden kasvien tautien tutkimuksessa on mahdollistanut tämän tietopaketin syntymisen. Sanallisten kuvausten lisäksi valokuvat ovat tärkeitä tautien tunnistamisessa. Tavallaan on onnellinen tilanne se, ettei kaikista kirjassa kuvatuista taudeista löytynyt kotimaisia kuvia, vaan jouduttiin turvautumaan myös ulkomaisten asiantuntijoiden kuviin.

Kovakantinen, 98 sivua, ovh 32 € (sisältää alv 10 %).  Julkaisua voi tilata Taimistoviljelijöiltä taimistoviljelijat@puutarhaliitto.fi Hintaan lisätään painon mukaiset toimituskulut.