Lyhyesti

Tietoa meistä

On suomalaisten taimitarhojen yhteistyöjärjestö.

Taimitarhaviljelyssä kasvatetaan monivuotisten kasvien taimia istutettavaksi lopullisille kasvupaikoilleen pihoihin, puistoihin sekä hedelmä- ja marjaviljelyksille.

Taimistoviljelijät–Plantskoleodlarna ry:n jäsenet ovat pääasiassa yksityisiä taimitarhayrittäjiä, jotka viljelevät monivuotisia koriste- ja hyötykasveja. 65 jäsentaimiston tuotanto kattaa 90 % maamme taimituotannosta.

Yhdistyksen päätavoite on edistää kotimaista taimitarhatuotantoa. Toiminnassa korostuvat yhteydenpito eri asiakasryhmiin, viranomaisiin, koulutukseen ja tutkimukseen sekä varsinainen taimien menekinedistäminen.

Yhdistys kuuluu Euroopan taimitarhajärjestöön (ENA), Kansainväliseen perennajärjestöön (ISU) ja Viherympäristöliittoon.

Taimistoviljelijöiden visio

Suomalaisen taimitarhatuotannon vakavarainen ja vaikutusvaltainen edistäjä

Missio

Kehitämme ammattitaitoista suomalaistataimitarhatuotantoa aktiivisella yhteistyöllä

Viimeisimmät

Tiedotteet

Istutuskauden kulta-aika on nyt!

Taimistojen kasvivalikoima on parhaimmillaan syksyllä, kun uusi taimisato valmistuu. Kuva: Taimistoviljelijät ry:n kuvapankki Tervetuloa puutarhan juhlakauteen! Syystaimijuhla on juuri käynnistynyt. Syyskuun alkua vietetään puutarha-alalla juhlistamalla syksyn taimi-istutuksia. Kun kesä alkaa …

Trendikasvit 2023

9.2.2023 Suomalaiset viher- ja puutarha-alan järjestöt Taimistoviljelijät ry (TVY), Suomen Puutarhakauppiaat ry (SPK) ja Maisemasuunnittelijat ry (MAS) ovat valinneet vuoden trendikasvit 2023. Trendikasvien valinnalla halutaan nostaa esiin kuluttajille mielenkiintoisia ja …